Atölye Çalışması (Opr. Dr. Şerafettin Özer)

Atölye Çalışması (Opr. Dr. Şerafettin Özer)
Atölye Çalışması (Opr. Dr. Şerafettin Özer)

Op. Dr. Şerafettin Özer’in eğitimci olarak yer aldığı atölye çalışmamızda “İkinci Beyin Olarak Adlandırılan Bağırsakların Fonksiyonları, Hastalıklarla İlgisi ve Korunulması / Beslenme” konusunda eğitim verildi.

Özer, koruyucu hekimliğin önemi ve tıpta günceli takip etmenin gerekliliği ile başladığı konuşmasında bağırsaklar hakkında tıbbi açıdan bir ön bilgilendirme yaparak konuyu aktardı. Bağırsaklardaki sinir sayısının omurilikteki kadar olduğunu dile getirdi.

Konuşmasında kanser çeşitlerinin artmasından ve çoğunun çevresel faktörlerden oluştuğundan, gen mutasyonlarından, ülserin ilaçla tedavi edilebileceğinden, obezite ölümlerinin yakın zamanda kanserden ölümleri geçeceğinden, obezite ameliyatlarından, vücudumuzda var olan ve bizim için gerekli olan mikroplardan ve doğru beslenmeden de bahsetti.

Op. Dr. Şerafettin Özer (Özgeçmiş)

Op. Dr. Şerafettin Özer, 1959 yılında Malatya'da doğdu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini 1982 yılında bitiren Özer, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ndeki genel cerrahi uzmanlığını 1986-1991 yılları arasında tamamladı. Askeri doktor olarak Kasımpaşa Asker Hastanesi'nde önce uzman, ardından başhekim yardımcısı ve başhekim olarak çalıştı. 2011 yılında emekli olan Dr. Şerafettin Özer, halen NPİSTANBUL Beyin Hastanesi'nde görev yapmaktadır. Dr. Şerafettin Özer, son yıllarda yaygınlaşan, geleceğimizi tehdit eden, önlenebilir ölümcül hastalık yapan sebepler olarak ikinci sıraya yükselen obezite ve yandaş hastalıklar üzerine yoğunlaşmıştır. Beslenme, endüstriyel gıdalar, mide barsak sistemi ve mikrobiyota üzerine incelemelerde bulunmuştur.