Gülser Anne`den Tavsiyeler-1

Gülser Anne`den Tavsiyeler-1
Gülser Anne`den Tavsiyeler-1 Merhabalar… Ben Berrin Atmar, bu sayfada arada bir, sağlıklı beslenme konusunda önerilerinden keyif ve fayda gördüğümüz bir annemizin fikirlerini, uygulamalarını paylaşacağız... Tanıyan kim başı sıkışsa, hastalansa veya tarif-tavsiye arasa hemen bulur onu, o da sağ olsun, işini gücünü bir yana bırakır, dört elle çabalar bir faydam dokunsun diye. Zamanla siz de tanıyacak ve ilgileneceksiniz sanıyorum.

Gülser Anne yüksek eğitim görüp dalında doktora yapmış biri değil, hayat şartlarına mantığını da katıp pekiştirip kendince bilimsel çözüm ve hesaplarını talep doğrultusunda paylaşan, görmüş geçirmiş, sıkıntıları da çaresizlikleri de yaşamış, değerli bir bayan. Egeli olup doğayla bütün yaşamayı çok sevmiş, "toprağa dokunamazsam ölürüm" diyen, varsa varını, yoksa yokunu da paylaşmayı seven nur yüzlü bir annemiz.

Ben de kendisinin çok hayır dualar ve teşekkürler aldığını bildiğim için Gülser Anneden bazen aklımda kalan bazen de sorup tavsiye aldığım yönlendirmelerini sizlerle paylaşmak istiyorum. Kimi zaman ondan bir çorba tarifi alacağız ama bizi hem yormayıp hem ilginç ilavelerle şaşırtarak pişireceğimiz, kimi zaman fırında kek-kurabiye pişirecek bize, bazen farklı konulara ilgimizi çekecek, kimi zaman da pat diye kahvaltısına misafir olacağız… Belki arada bir manevi destek alırsak da şaşırmayın.

Gülser Anne, bu ilk paylaşımında fazla zamanımızı alıp bizi sıkmak istemedi ve hemen kısaca evlerimizde, bize bağımlı kalmış saksı bitkilerine bir destek tavsiye etti.

"Doğada, bahçelerde büyüyen bitkilerin vitamine, desteğe ihtiyacı yoktur" diyor, "çünkü solucan, salyangoz, parazit ve hayvan dışkıları ve benzeri birçok atık, yağmurla harmanlanıp bitkilere organik gübre olmaktadır, ama bize bağımlı, sadece elimize bakan, sorumluluğunu aldığımız, sulamazsak kuruyup gidecek saksı bitkilerine, kimyasal vitamin yerine, haşladığımız patates, kestane veya mısırın suyunu, pişirmeden önce yıkadığımız et veya balığın-ciğerin kanlı suyunu verirsek çok daha kaliteli ve organik destek sağlamış oluruz, bitkilerin size ne şekilde teşekkür ettiğini şimdiden görür gibiyim. Ama altlarında su kalmamalı, süzülmesi sağlanmalıdır, yoksa yarar yerine zarar veririz, bir de bu işlemler 3-4 normal sulamada bir yapılmalıdır, her şeyin fazlası zarardır..." diyor Gülser Anne.

Çiçekler gibi renkli günler diliyorum, hoşçakalın…